Thursday, 8 March 2012

Berhabuk!!

Fuh3!!!.......fuhhhhh..... Fuhhhhh!!!

Banyaknye habuk kat blog ni. Bersihkan jap!!!

Wednesday, 30 November 2011

Wordless wednesday#2

Lu langsi lu mati!

Di suatu petang yang damai, tengah aku syok main fesbuk, tiba2 datang sorang anak buah depan aku.

Anak buah aku: Lu langsi lu mati ( sambil jari tunjuk tepat ke muka aku, lepas tu terus berlalu dari pandangan....)

Aku: (bingung tanpa kata dan sambung main fesbuk....)

TERNYATA!!! Media memang kuat memainkan peranannya dalam menyebarkan unsur2 sebegini dalam minda anak2 sekarang. Tak heran la anak buah aku boleh buat kat aku macam tu. Walaupun dia tak tahu maksud sebenar situasi itu, tapi ianya sedikit sebanyak akan menyemai sikap negatif dalam diri kanak2 ini.

Ni tak masuk lagi dengan pengaruh perlakuan bergaduh dan bertumbuk. Anak buah aku tiap2 hari duk praktis menyepak barang sekeliling dia sebab tengok Ultraman duk sepak raksasa dan drama hebat Ultraman Mebius dan Ultraman Brothers yang sedang hangat di astro ceria sekarang. Nasib baik anak buah aku tak dikurniakan kuasa api. Kalau tak habis orang dilasernye.


Bila naik basikal pulak duk  buat aksi "willy". Yang terbaru sibuk nak libas pulak lepas tengok citer libas kat laptop aku malam kelmarin. 

PERSOALANNYA: macam mana nak pastikan mereka tak tiru aksi2 berbahaya ini...!!!

Tuesday, 22 November 2011

Semuanya berakhir

Alhamdulillah. Kesibukan sudah berlalu seketika dan boleh mengehela nafas lega sambil =)) lebar di kampung halaman yang permai lepas abis exam dan tamat semester 4 ni. Dengan kudrat dan jasa bas Sani Express, akhirnya akuberjaya sampai ke kampung  dengan selamatnya. Alhamdulillah dan terima kasih kepada kru2 bas sani express yang terlibat bermula dari kakak yang jual tiket kat kaunter tu hinggalah ke pemandu bas yang bersemangat pandu bas walaupun berpanas dan berhujan sepanjang perjalanan semalam. Service bas Sani boleh dikatakan 5 bintang. Bas yang aku naik tu siap ade TV kat setiap seat. Penumpang2 boleh pilih nak tengok movie apa yang ada lam TV tu atau dengar muzik atau main game atau tengok info2 pasal bas sani. Kalau anda tak reti nak On TV jangan risau, anda boleh baca majalah yang dibekalkan. Macam2 ada dan harga lebih kurang je dengan bas2 lain. (bukan promote!)


***pengalaman naik bas dabel-deker duk atas depan sekali...

Wednesday, 16 November 2011

Wordless wednesday#1

Thursday, 10 November 2011

Now you can earn rewards by sharing through facebook and twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

Now you can earn rewards by sharing through facebook and twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

Nak cakap2 juga!

Ramai duk cakap2 pasal tarikh hari ni, 11/11/11. Riuh rendah sampai aku tak boleh tidur! Padahal tiap2 tahun memang ada pun tarikh semacam gini rupa kan. Tahun lepas 10/10/10 sebelumnya 09/09/09. So apala nak diherankan. Mungkin sebab tarikh kali ni jatuh pada JKKK segala hari kot iaitu hari jumaat. Ada yang cakap tanda2 kiamat. Tak kurang juga yang bagi warning itu dan ini. Aku tak kata salah atau betul. Tapi apa2 pun jangan sampai terlalu percaya akan sesuatu tarikh dek kerana keunikannya. Ustaz Azahar pun ada komen pasal isu terenda dan terkini ni.


gambar sumber mukabuku!

Kepada yang sambut happy besdey to u hari ni, tak kiralah umur ko berapa pun, mungkin akan berasa sangat gembira separuh bogel sebab tarikh ni nampak unik.


Ramai juga yang akan medirikan rumahtangga bergerak pada tarikh hari ni. Mungkin sebab senang nak ingat tarikh anniversary nanti.

Apa2 pun. Tarikh hari ini hanya akan dilalui sekali sahaja oleh kita semua. Tiada lagi 11/11/11 pada masa akan datang. Jadi hargailah setiap detik saat yang berdetik kerana buat masa sekarang belum ada lagi manusia yang berjaya mencipta mesin pengunduran masa.